Sezaryen Nasıl Yapılır

SEZERYAN NASIL YAPILIR ?

Anestezi uzmanı tarafından epidural anestezi veya genel anestezi uygulanır. Eğer uygulama sırasında uyanık iseniz bebeği doğar doğmaz görebilirsiniz!

Karın duvarından ve rahimden kesi yapılır.Rahim duvarı kesilir, sonra da bebeği taşıyan amniotik kese ile plasenta kesilir.Önce bebek ardından plasenta alınır.Rahim, dikiş ile tabaka tabaka kapatılır.Karnın kalanı da dikişle kapatılır.

Sezaryen yaptırmanın avantajları ve dezavantajları Avantajlar: Sezaryen yaptırmanın en büyük avantajı sağlıklı bir doğum sağlaması ve bebek açısından daha rahat olmasıdır. Özellikle bebeğin annenin kemik yapısına oranla daha iri olduğu durumlarda sağlıklı doğum yapmanın tek yolu sezaryen olabilir. Genellikle bir kadının, bebeğin geçip geçemeyeceğinin anlaşılması için önce doğum sancılarının başlaması gerekir.

Dezavantajlar: Büyük bir ameliyattır ve diğer ameliyatların bütün risklerini taşır. Riskler arasında enfeksiyon, kanama, kan kaybına bağlı şok, pıhtılaşma ihtimali ve diğer organların zarar görmesi vb. yer alır. Birkaç gün de hastanede kalınmasını gerektirir. Sezaryen doğumdan sonra iyileşmek normal doğumdan sonra iyileşmekten daha fazla zaman alır.

Sezaryen yapılacağı baştan kestirilebilir mi?

Doğumdan önce sezaryen yaptırıp yaptırmayacağınızı bilmeniz son derece iyi bir durumdur. Böylelikle doğum sancısı çekmek durumunda kalmazsınız. Ancak sezaryen doğum yaptırmak zorunda kalan birçok kadın bunu son anda öğrenir. Ne yazık ki genellikle birkaç nedenden dolayı doğum sancısını ve kasılmaları beklemek gerekir. Ve çoğunlukla bebeğin doğum kanalına sığıp sığmayacağını önceden belirlemek çok zordur.

Biz doğumu sadece izlemeyi ve mecbur kalırsak yada müdahale etmemiz gerekir bir durum olur ise ise sezeryan yapma taraftarıyız.